29 Aralık 2012 Cumartesi

Niye artmıyor şu netler?


155 net yapmak değil zor olan , yıkmak kafandakini ! Yıkmak ön yargını ! Yıkmak öğrenilmiş çaresizliğini. Kendine sınır koymayı bırak. Sadece yapman gerekeni yap.

Çok kolay mı zannettinmiştin? Zaferler zorluğu ölçüsünde kazanır.Sen çalışmaya devam et. Sadece yap.


Ne yapıyorsun artması için?Gerçekten istiyor musun artmasını ? Ne kadar istiyorsun?

Kontrol ediyor musun denemeyi ? Öğreniyor musun yapamadığın soruları ? Sallayarak tutturduğun soruları da öğreniyor musun ? Koridorda hocalara sormak için dolanıyor musun? Arkadaşlarının sorularını çözüp , onlara sorularını çözdürüyor musun?

 Gerçekten inceliyor musun kitapçığı , yıpratıyor musun ? Hangi konulardan yanlış yaptığını not ediyor musun , sınavın analizini yapıp , grafiğini çıkartıyor musun ? Artmayınca netlerin yumruk atasın geliyor mu duvara ?


Düşünüyor musun ? Sınav hakkında kafa yoruyor musun ? Niçin hızlanmıyor çözümün , neden zor yetiştiriyorsun ? Kodlamak çok mu zaman alıyor ?


Gerçekten bu mu sınırın ? Beynindeki nöronlar daha fazla  bağlantı yapamaz mı ? Hani beynin gücü sınırsızdı ? Sınavda gerçekte 9600 saniyenin kaçını kullanıyorsun ? Bana öyle geliyor ki  2000 saniyesini kullanıyor gerisinde oyalanıyorsun.

Bir daha ki sınava kadar parçalıyor musun kitapları , karalıyor altını çiziyor musun ? intikamını alıyor musun her sınavdan ? Yeni bir şey öğrendiğinde bağırıyor musun "evreka!" diye. 


Her sınavdan bir ders çıkartıyor musun?Niye yanlış yapmışsın öğrendin mi? Konuyu mu bilmiyorsun ? Dikkat hatası mı yaptın? İşlem hatası mı ? Yanlış mı kodladın ? Bildiğin konuyu hatırlayamadın mı ? Konsantrasyonun mu bozuktu? Pratiğin mi yoktu? Başka soruyla mı karıştırdın , benzer soruları hatırlayamadın mı? Niçin daha dikkatli çözemiyorsun? Düzenli nefes alamıyor musun? Sabit durmak performansını mı bozuyor? İşlem teknikleri bilmiyor, doğaçlama mı çözüyorsun? Tüm şıkları okumadın da mı yanlış oldu? Karıştırdın ,  o farklı bir konudaydı değil mi ? Yanlış bölümden mi başladın , Türkçeyle başlasan belki de daha iyi olur? Biraz zaman geçince pes mi ettin ,meğer az daha devam etsen çözecektin o soruyu anladın mı ? Kendine mi güvenemedin? Neden kendine güvenemedin ? Rakiplerini düşünerek heyecan mı yaptın?Soruyu anladın ama şıklar çok karışıktı sanırım? Yoksa o Türkçe sorusunu kafana göre mi yorumladın? Tek tek sorsam çoğunu yapardın değil mi?

Sınavda niye yapamadın ? Heyecanlandın mı, yoruldun mu?
 Sorun ne? Sorun ne ? Sorun ne?Ciddi düşün ,  Sorunu tespit et , çözümüne  yardımcı olalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder