3 Şubat 2013 Pazar

Ygs ye Son 1-2 ay Kala Taktikler

Tek hamle Şu ygs ye kadar olan dönemi tek bir hamleymiş gibi düşünün.Araya hiçbir şey girmesine izin vermeyin. Bu son hamleyle sıçrayışınızı yapın ve son 100 metrede burun farkıyla zirveleri yakalayın. Kimse yazılıya bir ay öncesinden çalışmaz . Öss ye de 4 sene öncesinden çalışılmaz , işte şu son 2 ayda odaklanıp başaracaksın olacak bitecek.
-Ygs ye son 1-2 ay kala tepmonuzu artarın. :Hatta her gün bir önceki günden daha fazlasını çözmeyi denemelisiniz.
-Boş işlere paydos: Bu aylar geldi , hala istediğin gibi çalışamadın değil mi ? Hala bazı alışkanlıklarından vazgeçemedin . Bu boş işlere bir son ver artık . Gece rüyanda soru görecek kadar çalışmalısın.
-Günde 3 deneme çözün. Çözemediğiniz soruları kesinlikle kontrol edin , bilmediğiniz konuları öğrenin.
-Sınav içi stratejilerinize bir durgunluk verin , yani bir taktik belirleyin ve onda uzman olun .
- Sağlıklı olun : Mükemmel sınav başarısı sadece ders çalışmakla olmuyor, sağlığınıza ve psikolojinize dikkat etmelisiniz. Düzenli ve yeterli uyku + Düzenli Beslenme ve günde 3 zorlu denemeyle bedeni bu savaşa hazırlayın. Düzen çok önemlidir , profesyoneller disiplinlidir , düzenlidir , düz oyna kazan.
-Rüyaları kafanıza takmayın.Oss döneminde birçok öğrenci rüya görür , özellikle sınav yaklaştığında bu rüyalar artar. Bazıları kâbustur. Sınava geç kalmalar , kaydırmalar ... Bunları bizde yaşadık , bu tarz rüyalara anlam verip de psikolojinizi etkilemesine izin vermeyin. Mesela rüyamda gördüm yapamayacağım gibi...
-Kamp Kendine söz geçirmekte zorlanman normaldir , aynı evde yaşıyorsun ve yıllardan gelen alışkanlıklarını bırakıp da çalışamıyorsun. Dersane öğretmeninizden rica edebilir , ya da birkaç arkadaşınla birlikte bir kamp organize edebilirsiniz. Kampa girmeden önce kendinize hedef verin..

.

3 yorum:

  1. bu bloğu bugun keşfettim. Daha önceden farketmiş olmayı dilerdim. ama bugun geride kalan hayatımın ilk günü ve yazılarınız beni kendime getirmeyi başardı. size teşekkürü borç bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lys nin sınavın %60 ını oluşturduğunu , ve ygs ye çok çalışmadan da güzel sonuçlar alınabileceğini unutmayın ve daha önceden kendinize gelemediniz diye sakın işi seneye bırakmayı düşünmeyin. Önünüzde koca bir lys dönemi var. K.gelsin

      Sil