23 Şubat 2013 Cumartesi

Kısa yol?


  Bu işin kestirme yolu?
Zeki olduğunu düşünüyorsan, yapacağına inanıyorsan , çalışmak zor geliyorsa, az çalışıp kazanmak istiyorsan dinle.

-Matematik : Bazı soru bankalarının sonunda zor testler oluyor , al sadece o testleri çöz.Matematikte zoru çözen kolayı da çözer.Ayrıca her testten bir tane çözerek ilerlemek , sıkılmanı engeller.Fakat şu ygs nin son konularına doğru , konu anlatımından çalışman gereken şeyler var.

-Türkçe :Genel geçer bir şey yok ama , etütler arasında ağır kitaplar okumak, yarım saatlik kesintisiz okumalar çok etkilidir.(bkz . N.fazıl : ideolca örgüsü (+öneririm herkes okumalı)) Ayrıca gözü ve beyni  okumaya alıştırmak
ve bunların ilişkisini geliştirmek sadece türkçe için değil , tüm sınav için önemlidir. Türkçe testini en temel ölçüm olarak görür ösym..(2012 de türkçe testinin önemi anlaşılmış olmalı)

Dil bilgisi kısmını çalışın.2012 ygs de anlatım bozukluğu ve yazım yanlışı konusu , o kadar çalışmamıza ve seçici soruların geleceği konu olarak bilmemize rağmen çıkmadı. Ve bu sene büyük ihtimalle çıkacağını düşünüyorum.

Fizik : Konuları zor sorulardan  çözerek bitirin.Denemelerde şaşırtıcı soruları öğrenin.Birkaç konu var , ilkokuldan kalma , genel kültür bilgileri sorarlar . O konulara çalışmanız önerilir.

Kimya:Temel şeyleri bilirsen yaparsın.Kimya genelde çok basit gelir.


Biyoloji : konuları teker teker ele alın. Tertemiz bir kağıt alın , konu başlığını atın ve anlatmaya başlayın . Ne kadar anlatabiliyorsunuz ? Tüm konuları böyle beyaz kağıda anlatabilecek kadar iyi öğrenin. Denemelerle , karıştırılan ve ayırt edici kısımları öğrenin.Lys konularına da çalışabilirsiniz(sistemler (çıkar)) , soruyu yorumlamanıza katkı sağlamanın yanında ,stress atıcı , rahatlatıcı olabilir.

Kestirme yol şudur : Sınavdan önce çalıştığına değil kendine güvenmek , hiçbir şey çalışmadan da girsen bu sınava , sanki yapacakmış gibi girmek..Sorularda bir ipucu yakalamak , ilişki kurmak tahmin etmek...Ygs sınavı direk bilgi ölçmez. Kendi performansınızı yükseltin. Sınava öyle girin. Bunun için sınav egzersizleri yapın , düzenli beslenin , düzenli uyuyun.Psikolojinizi yüksek tutun*.
Sınav anı tavsiyeler farklı  bir konu ama , bunlar söylenmezse olmaz. Şunu da unutmayın , asıl çalışma lys içindir.Lys de çalıştığını sorarlar ve bildiğini yaparsın . Nankör sınav değildir.Ygs de ise çok çalışmadan bir çok kişiyi geçebilirsin.
Kendine güven ve rahatlık , sınavdaki süreyi sınav için kullanmak ve odaklanmak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder