22 Aralık 2012 Cumartesi


ÖSS ÖĞRENCİSİ
    öss öğrencisi yalnızdır , değişken ruhludur , atarlıdır , gergindir ,  dağınıktır , duygusaldır, fedakardır , zordadır , yoldadır.
    Bana öyle geliyor ki bir suçlu eğer öss dönemindeyse , bu affı için ,bir bahane bile olabilir.Öss öğrencisi , yaşadığı 18 yılın değerini tartarken , yaşayacağı hayatın hesaplarını yapar ve yolunun
bu sınavdan geçtiğinin farkına vararak çalışma azmini tetikler.
 Fakat bazıları aynı yolu geçme azmini farklı yollardan bulurlar.
Kimisi için , annesini mutlu etmek , kimisi için arkadaşarıyla olan,
rekabeti kazanmak , kimisi için inanmayanları göt etmek , kendisini kendisine kanıtlamaktır , kimisi için üniversite , kimisi içinse sadece sıralama önemlidir.
    Öss öğrencisi bu sınav sonucunun nerelerde karşısına çıkacağının farkındadır , akrabalarının , komşularının , tanıdıklarının , ailesinin ve en önemlisi kendi gözündeki itibarı için savaşacaktır.
    Öğrencilerin kimisi sistemi öğrenmeden geçer , kimisi de sistemle uğraşmaktan derslere zaman bırakmaz.Kimisi geniş bir çevre edinir , kimisi önünde oturanın adını dahi öğrenmez. Kimi kalem çevirmekten derse konsantre olamaz , kimi uçan sinekten dikkatini alamaz.Öss Öğrencisi yardıma muhtaçtır , sürekli mental ve distal desteğe ihtiyacı vardır.
Bazıları bu desteği okuldan, aileden veya dershaneden psikolojik olarak alırken , kimisi ise bu gücü,çocukluğundan, okuduğu kitaplardan  ya da kendi derinliklerinden alır.Lakin gerçek olan, bu güce
tüm öğrencilerin ihtiyacı olduğudur.
    Öğrenci bir tecrübe arar , bir el uzatan var mı diye bakar.

Biz el uzatmaktan memnuniyet duyarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder