16 Mart 2013 Cumartesi

   Son haftaya girerken , yazılıya hazırlanır gibi , altını çizerek , beyaz kağıda not alarak öncelikle eksik konularından başlayarak tüm konuları çalışsan , nasıl olur?1-2 günde bitirebilirsen , harika olur.

13 Mart 2013 Çarşamba

Gelişmek için çöz!

   Bahar geliyor  bugün basket oynadık. Ve aklıma şu geldi , yıllardır basket oynarım , o yaptığımız maçların gelişim adına hiçbir işe yaradığını görmedim , oturup gelişmek için uğraştıklarım müstesna!

   Bu her şey için böyledir.Senin için de böyle , kaç test çözdüğünün , kaç deneme çözdüğünün önemi yok , amacın gelişmek olmadıktan sonra...Mesela çok bariz bir örnek , kaç sene ingilizce eğitimi aldığının önemi yok birinin , öğrenmeyi kafasına koymadıktan sonra...

 Az çalışsan ?
öz çalışsan?
nasıl olurdu yeniden başlasan?
Daha iyi dinlesen dersleri?
Daha verimli
Daha bilinçli
Hiç bir soru atlamadan öğrensen
Tüm yapamadığın soruları
Nasıl olurdu?
lys den önce kavrasan

Verimli çalışmanın gücünü!

12 Mart 2013 Salı

40 net fazlası diyorum , zor değil biliyorum.

   ossogrencisi , bir kez aha anlayabilmek için seni , bu sene çokuncu defa giriyorum bu sınava.Anlamak için çaresizliğini , kitap laflarının etkisizliğini anlamak için...2Hafta kala başlıyorum çalışmaya , ilk izlenimlerim korku: Sınava girmeye korkuyorum , erteliyorum , yüzleşmek istemiyorum.
-Öncelikle hedef koyuyorum ve bu hedefe dayanak oluştururuyorum.Bir iddiayı kazanmak , başkasına örnek olmak , sistemi daha iyi anlamak derece yapmak ve ödül kazanmak bile bir dayanak olabilirken seninkini düşünüyorum ossogrencisi ,:hayatının rotasını belirlemek.
-ilk sınavıma giriyorum hedefimden 40 net aşağı geliyor.Bozmuyorum moralimi , daha çok seviniyorum , 40 net ilerlettim diyebilmek.Birçok şey var öğrenecek .Kendimi yokluyorum , sınav için temel gereksinim bilgi+ performans ikilisinin ikisi de vasat.Bilgi için konu çalışmayı reddediyorum.Öncelikle hatırlayabildiğimi hatırlamalıyım . Ve konu çalışmayı pratik bulmuyorum , deneme çözmeye ve yapamadğım konuları öğrenemeye karar veriyorum.Gelelim performansa ; 160 dakikanın ne kadarını kullanıyorum? Performansım vasat.Çoğu soruyu okuyamıyorum , odaklanamıyorum , üzerinde düşünüp kafa yoramıyorum , konuları hatırlayamıyorum .Yetiştiremiyorum.Ama 40 net diyorum , 40 net fazlasını hedefliyorum.En yakınımdakileri bile pes ederken görüyorum ve ataletli korkak hallerine gülüyorum.Benden 15 net fazlasını yapan arkadaşıma bile üzülüyorum , böyle giderse geri kalacak.Gelişime inanıyorum.Zor değil biliyorum.Zor olan kendine hükmetmek , zor olan çalışmak..

Ve hedef koyuyorum , 3 deneme diyorum , günde 3 deneme.Alışkanlıklarımı yenmekle uğraşamacağımı biliyorum , onları terkediyorum.Hayallerimi ve bana hedeflerimi hatırlatacak birkaç şeyi  yanıma alıp farklı bir mekana geçiyorum.Çalışmaktan başka  pek birşey yapmayacağım bir mekana.Ve yeni bir alışkanlık ediniyorum , şu 2 hafta ve önümüzdeki lys döneminde yaşayacağım alışkanlık : ders çalışmak. Ve 40 net fazlası diyorum , zor değil , yapacağım biliyorum.

 Ve sen de yaparsın ossogrencisi ,2 hafta az değil ,
kullanmayı bilirsen!
K.gelsin!

6 Mart 2013 Çarşamba

Artmıyor mu? Bakış açını değiştir!

   Şu kadar net yaptım yerine , şu kadar net kaçırdım de. 120 net yapıyorsan 40 kaçırdım 130 yaptıysan 30.. O 40 soruya bak neden yanlış yapıyorsun? Konuyu mu bilmiyorsun , dikkat hatası mı yaptın , işlem hatası mı , hızlı çözeyim dedin de mi yanlış oldu.. incele işte .


KOVANDAKI SUYA DEGIL , BOŞ KISMA VE ALTINDAKİ DELİKLERE ODAKLAN!